Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Володимир Попов взяв участь в засіданні колегії обласної державної адміністрації

, опубліковано 30 листопада 2021 о 16:49

Сьогодні, 30 листопада 2021 року, під головуванням голови Одеської обласної державної адміністрації Сергія Гриневецького, відбулося  засідання колегії Одеської ОДА.

В онлайн засіданні колегії взяли участь заступник начальника Головного управління ДПС в Одеській області Володимир Попов, начальник управління податкового адміністрування юридичних осіб Головного управління ДПС в Одеській області Костянтин Желєзняков, начальник управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС в Одеській області Нінель Скобленко та заступник начальника управління – начальник відділу організації та моніторингу виконання індикативних показників, прогнозування та аналізу доходів місцевих бюджетів управління координації та моніторингу доходів бюджету Головного управління ДПС в Одеській області Галина Пінчук.

Колегією заслухані, зокрема, питання щодо виконання місцевих бюджетів Одеської області за січень-вересень 2021 року, а також стану підвищення рівня заробітної плати та легалізації зайнятості населення в територіальних громадах області.

За січень-вересень 2021 року платниками податків до місцевих бюджетів Одещини сплачено 13,4 млрд грн, що на майже 3 млрд грн, або на 28,4 відс більше, ніж у січні-вересні 2020 року. 

Дотримання роботодавцями законодавства при виплаті заробітної плати, недопущення виплати заробітної плати в «конвертах» та в розмірах, нижче за законодавчо встановлений мінімальний рівень залишається пріоритетним напрямом роботи Головного управління ДПС в Одеській області.

Ці питання є предметом обговорення на спільних засіданнях, створених при територіальних громадах, зустрічах з платниками податків, а також при проведенні роз’яснювальної роботи як з роботодавцями так і найманими працівниками.

Результатом цієї роботи є збільшення сплати податку на доходи фізичних осіб до бюджетів усіх рівнів.

Так, за січень-вересень 2021 року до зведеного бюджету платниками Одещини сплачено 10,8 млрд грн податку на доходи фізичних осіб. Рівень сплати за 9 місяців 2021 року перевищив показник минулого року на 2,5 млрд грн або на 30,3 відсотки. Із загальної суми, до місцевих бюджетів, на розвиток територіальних громад, сумлінними платниками сплачено 8,1 млрд грн, що на 1,9 млрд грн або 30,2 відсотки більше, ніж за 9 місяців 2020 року.

Незважаючи на позитивну динаміку, робота щодо залучення додаткових резервів надходжень до місцевих бюджетів, триває й надалі.