Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Одеські податківці викрили схему ухилення від сплати податків на суму понад 170 млн гривень

, опубліковано 29 листопада 2021 о 10:15

Фахівцями управління боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом Головного управління ДПС в Одеській області спільно з Головним слідчим управлінням Служби безпеки України в рамках кримінального провадження викрито схему ухилення від сплати податків. 

В ході аналітичного дослідження встановлено, що фізичною особою «Л», яка зареєстрована як фізична особа-підприємець та перебуває на спрощеній системі оподаткування (є платником єдиного податку ІІІ групи за ставкою 5%), здійснювалася реалізація майнових прав на квартири, котеджі, дуплекси та танхауси на території Одеської та Київської областей без подальшого відображення та обліку отриманого доходу у своїй податковій звітності.

При цьому, відповідно до вимог законодавства, фізична особа «Л» мала б зареєструвати відповідну підприємницьку діяльність та сплачувати податки як фізична особа – підприємець на загальній системі оподаткування в розмірі 18 відсотків.

Натомість, вказана фізична особа сплачувала лише 5 відсотків, тим самим можливо ухилилась від сплати податків, за період з 01.01.2017 року по 06.09.2021 року, на суму понад 170 млн гривень.

За даним фактом матеріали аналітичного дослідження передані до Головного слідчого управлінням Служби безпеки України та приєднано до кримінального провадження за ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 258-5, ч. 3 ст. 212, ч. 3 ст. 209, ч. 2 ст. 205-1, ч. 2 ст. 362, ч. 5 ст. 27 Кримінального кодексу України.