Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Одещина: до бюджету сплачено 68,9 млн грн плати за ліцензії на здійснення операцій з підакцизними товарами

, опубліковано 24 листопада 2021 о 15:20

Протягом січня-жовтня 2021 року суб’єктами господарювання Одеської області до бюджету сплачено 68,9 млн грн плати за ліцензії на здійснення операцій з підакцизними товарами. Це на 5,5 млн грн більше надходжень аналогічного періоду минулого року.

Найбільші суми сплачені за ліцензування  роздрібної торгівлі – 42,4 млн грн та оптової торгівлі – 22,5 млн грн алкогольними напоями і тютюновими виробами.

Також, сплачено 1,4 млн грн за ліцензії на право зберігання, 1,2 млн грн на право оптової торгівлі та 1,1 млн грн на право роздрібної торгівлі пальним.

Наразі на території Одеської області діє 12366 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, 2030 ліцензій на право зберігання пального, 515 ліцензій на право роздрібної торгівлі пальним, 153 ліцензії на право оптової торгівлі пальним та 111 ліцензій на право оптової торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Нагадуємо, що діяльність з виробництва, роздрібної та оптової торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами, рідинами, що використовуються в електронних сигаретах та пальним, зберігання пального та зберігання пального (виключно для потреб власного споживання чи промислової переробки) підлягає ліцензуванню.

Порядок отримання ліцензій, а також розміри річної плати регламентовано нормами Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах та пального».

З рекомендованими зразками заяв для отримання ліцензій можна ознайомитися на вебпорталі ДПС за посиланням https://tax.gov.ua/zakonodavstvo/podatki-ta-zbori/zagalnoderjavni-podatki/aktsizniy-podatok/litsenzuvannya/.