Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Товари, які відносяться до сільськогосподарської продукції

, опубліковано 24 листопада 2021 о 09:15

Головне управління ДПС в Одеській області нагадує,  що  відповідно до п.п. 14.1.234 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України (далі - ПКУ) сільськогосподарська продукція/сільськогосподарські товари - це продукція/товари, що підпадають під визначення груп 1 - 24 Українського класифікатора товарів зовнішньоекономічної діяльності (далі - УКТ ЗЕД), якщо при цьому такі товари (продукція) вирощуються, відгодовуються, виловлюються, збираються, виготовляються, виробляються, переробляються безпосередньо виробником цих товарів (продукції), а також продукти обробки та переробки цих товарів (продукції), якщо вони були придбані або вироблені на власних або орендованих потужностях (площах) для продажу, переробки або внутрішньогосподарського споживання.

До сільськогосподарської продукції відносяться наступні товари:    

- живі тварини; продукти тваринного походження, зазначені у групах 01 - 05 УКТ ЗЕД;

- продукти рослинного походження, зазначені у групах 06 - 14 УКТ ЗЕД;   

-жири та олії тваринного або рослинного походження; продукти їх розщеплення; готові харчові жири; воски тваринного або рослинного походження, зазначені у групі 15 УКТ ЗЕД;
- готові харчові продукти; алкогольні та безалкогольні напої і оцет; тютюн та його замінники, зазначені у групах 16 – 24 УКТ ЗЕД.

Приєднуйтеся до сучасних форм спілкування та ведення бізнесу – долучайтеся до електронних сервісів ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

InfoTAX