Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року підприємці Одещини сплатили до місцевих бюджетів понад 2,3 млрд грн єдиного податку

, опубліковано 12 листопада 2021 о 13:15

За 10 місяців 2021 року підприємці Одеського регіону, які обрали спрощену систему оподаткування, сплатили до місцевого бюджету 2,3 млрд грн єдиного податку. Це на 362,4 млн грн або на 18,4% більше минулорічного показника. Про це під час зустрічі повідомив заступник начальника Головного управління ДПС в Одеській області Володимир Попов.

Фізичні особи – підприємці сплатили 1,6 млрд грн єдиного податку. Від юридичних осіб – спрощенців територіальні громади Одещини отримали 352,8 млн грн податкових надходжень. Сільськогосподарські товаровиробники четвертої групи сплатили 348,2 млн гривень.

Крім того, податківець нагадав про можливість подання платниками єдиного податку декларацій через Електронний кабінет.

Так, на офіційному вебпорталі ДПС у рубриці Електронна звітність/Платникам податків про електронну звітність/Інформаційно-аналітичне забезпечення/Реєстр форм електронних документів розміщені електронні форми Декларації:

за ідентифікатором форми F0103405 (у якого податковий (звітний) період рік);

за ідентифікатором форми F0103307 (у якого податковий (звітний) період квартал).

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

Робота у приватній частині (особистого кабінету) Електронного кабінету здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису.

В режимі «Введення звітності» приватної частини (особистого кабінету) Електронного кабінету користувач має можливість створювати, редагувати, підписувати та надсилати податкову звітність.

При створенні Декларації користувач самостійно встановлює фільтр за параметрами: «рік», «період», «тип форми» та обирає необхідну форму податкової декларації (F0103405/F0103307) за звітний період, щодо якого здійснюється звітування. В наступному вікні обирає «стан документа» та відповідний територіальний орган ДПС: «регіон», «район».

У відкритій частині Електронного кабінету у розділі «Допомога» розміщено покрокову допомогу щодо створення електронних документів за допомогою режиму «Введення звітності».

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX