Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Одещина: за результатами фактичних перевірок до бюджету донараховано 61,9 млн грн штрафних (фінансових) санкцій

, опубліковано 11 листопада 2021 о 11:34

Впродовж січня-жовтня 2021 року відділом фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС в Одеській області проведено 2755 фактичних перевірок за результатами яких до бюджету донараховано 61,9 млн грн штрафних (фінансових санкцій).

Зокрема, з початку поточного року фахівцями відділу проведено 148 фактичних перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють реалізацію пального. Як результат, до платників податків застосовані штрафні (фінансові) санкції на загальну суму 28,6 млн гривень.

Крім того, фахівці відділу взяли участь в проведенні 133 спільних, з управлінням контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС в Одеській області, фактичних перевірках суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність в місцях масового відпочинку громадян донараховано. За встановлені порушення донараховано 946,6 тис грн штрафних (фінансових) санкцій.

Нагадуємо, що фактичні перевірки суб’єктів господарювання здійснюються органами державної податкової служби за наявності ризиків та підстав, передбачених пунктом 80.2 статті 80 Податкового кодексу України, зокрема, у разі виявлення ризиків під час аналізу звітних даних суб’єктів господарювання, а також надходження інформації від громадян (покупців/споживачів).

У разі наявності інформації про випадки недотримання суб’єктами господарювання вимог чинного законодавства України при реалізації підакцизної продукції, громадяни (відповідно до вимог Закону України від 02.10.1996 року № 393/96-ВР «Про звернення громадян») мають право звертатися, з відповідними зверненнями, до Головного управління ДПС в Одеській області (м. Одеса, вул. Семінарська, 5).

Електронні звернення від громадян приймаються на електронну адресу od.zvernennya@tax.gov.ua у вигляді сканованих копій чи фотокопій письмових звернень з підписом заявника (детальніше за посиланням https://od.tax.gov.ua/dlya-gromadskosti/zvernennya-gromadyan/).