Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Одещина: на соціальні гарантії платники податків спрямували 11,7 млрд грн єдиного внеску

, опубліковано 08 листопада 2021 о 10:00

Головне управління ДПС в Одеській області інформує, що протягом січня-жовтня 2021 року платниками податків регіону сплачено 11,7 млрд грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Зазначена сума перевищила надходження за відповідний період минулого року на 21,1 відс., або на 2 млрд гривень. Про це під час інтерв’ю повідомив заступник начальника Головного управління ДПС в Одеській області Володимир Попов.

Зокрема, у жовтні 2021 року до бюджету надійшло 1,3 млрд грн, що на 169,2 млн грн, або 15,1 відс. перевищує показник жовтня 2020 року.

Посадовець нагадав, що мінімальний розмір єдиного внеску на сьогодні складає 1320 гривень (22 % від мінімальної заробітної плати).

Суб’єкти господарювання, які використовують найману працю, зобов’язані сплачувати нараховані за відповідний календарний місяць суми єдиного внеску не пізніше 20 числа наступного місяця (крім гірничих підприємств, які сплачують єдиний внесок не пізніше 28 числа наступного місяця).

Крім того, податківець зауважив, що позитивна динаміка надходжень єдиного внеску досягнута за рахунок співпраці з роботодавцями Одещини, розуміння ними пріоритетності відрахувань на соціальні потреби та проведення інформаційно – роз’яснювальної роботи, спрямованої на детінізацію ринку праці.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX