Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Порядок включення центрів сервісного обслуговування РРО до Реєстру

, опубліковано 08 листопада 2021 о 08:00

Головне управління ДПС в Одеській області інформує, що відповідно до пункт 1 розділу ІІІ Порядку ведення реєстру центрів сервісного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 13.02.2019 № 64 «Про затвердження порядків ведення реєстру екземплярів реєстраторів розрахункових операцій та реєстру центрів сервісного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій» (зі змінами та доповненнями, далі – Порядок) включення центрів сервісного обслуговування (далі – ЦСО) до реєстру центрів сервісного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій (далі – Реєстр) (у тому числі первинне наповнення Реєстру інформацією про ЦСО) здійснюється на підставі заяви про включення до Реєстру ЦСО реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО) за формою № 1-РЦСО, наведеною у додатку 1 до Порядку (далі – заява за формою № 1-РЦСО), що складається та подається разом із електронною копією договору заявником до Державної податкової служби (далі – ДПС) електронними засобами зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів у сфері електронного документообігу та використання електронних документів із зазначенням обов’язкових реквізитів електронних документів.

На заяву за формою № 1-РЦСО накладається кваліфікований електронний підпис керівника юридичної особи або уповноваженої особи, фізичної особи – підприємця або його представника.

До Реєстру вносяться відомості про всі моделі (модифікації) РРО незалежно від кількості укладених договорів. Ці відомості включають назву моделі (модифікації) РРО та строк, протягом якого ЦСО має право здійснювати обслуговування та ремонт такої моделі РРО згідно з договором.
Датою та часом подання заяви за формою № 1-РЦСО до контролюючого органу є дата та час, зафіксовані у квитанції про доставку (перша квитанція) заяви.

Згідно з пунктом 2 розділу ІІІ Порядку не пізніше наступного робочого дня після надходження заяви за формою № 1-РЦСО засобами інформаційно-телекомунікаційної системи ДПС за відсутності підстав для відмови у включенні ЦСО до Реєстру включається до Реєстру.

У разі виявлення порушень вимог законодавства в сфері електронних довірчих послуг, дотримання встановленої форми, порядку заповнення і подання заяви за формою № 1-РЦСО згідно з Порядком заявнику надсилається повідомлення про необхідність подання нової заяви за формою № 1-РЦСО.

Інформація про результати розгляду заяви за формою № 1-РЦСО надсилається заявнику електронними засобами зв’язку в електронній формі у другій квитанції.

Пунктом 3 розділу ІІІ Порядку визначено, що включення до Реєстру виробника (постачальника) РРО, який самостійно виконує функції ЦСО, здійснюється у загальному порядку на підставі заяви за формою № 1-РЦСО, яка подається після включення виробника (постачальника) РРО до Державного реєстру РРО.

Датою включення ЦСО до Реєстру є дата внесення відповідного запису до Реєстру (пункт 4 розділу ІІІ Порядку).

Заявник або ЦСО можуть надіслати до ДПС електронними засобами зв’язку в електронній формі запит про надання витягу з Реєстру за формою № 2-РЦСО (додаток 2 до Порядку) (пункт 5 розділу ІІІ Порядку).

Відповідно до пункту 6 розділу ІІІ Порядку ДПС не пізніше наступного робочого дня після надходження запиту надсилає у відповідь електронними засобами зв’язку безкоштовно в електронній формі витяг з Реєстру за формою № 3-РЦСО (додаток 3 до Порядку).

Витяг є дійсним до внесення змін до Реєстру.

Підстави для відмови у включенні ЦСО/внесенні змін до Реєстру визначені розділом V Порядку, зокрема, відсутність ЦСО на обліку в контролюючому органі (пункт 1 розділу V Порядку).