Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Планові та позапланові перевірки: строки проведення

, опубліковано 04 листопада 2021 о 09:25

Головне управління ДПС в Одеській області інформує, що камеральні та документальні перевірки проводяться контролюючими органами в межах їх повноважень виключно у випадках та у порядку, встановлених Податковим кодексом України (далі-Кодекс), а фактичні перевірки – Кодексом та іншими законами України, контроль за дотриманням яких покладено на контролюючі органи.

Зокрема, тривалість документальної планової перевірки, не повинна перевищувати 30 робочих днів для великих платників податків, щодо суб’єктів малого підприємництва – 10 робочих днів, інших платників податків – 20 робочих днів. Тривалість документальної позапланової перевірки перевірок, не повинна перевищувати 15 робочих днів для великих платників податків, щодо суб’єктів малого підприємництва – 5 робочих днів, для фізичних осіб – підприємців, які не мають найманих працівників – 3 робочі дні, інших платників податків – 10 робочих днів.

Звертаємо увагу, що документальна позапланова перевірка з підстав, визначених у п. п. 78.1.7 п. 78.1 ст. 78 Кодексу, для фізичних осіб – підприємців, які не мають найманих працівників, проводиться у строк, визначений абзацом першим п. 82.2 ст. 82 Кодексу, за наявності за два останні календарні роки одночасно таких умов:

- платником податку подано податкову декларацію про відсутність доходів від провадження господарської діяльності;

- платник податку не зареєстрований як платник податку на додану вартість;

- в контролюючих органах відсутня податкова інформація щодо:

а) використання платником податку найманої праці фізичних осіб;

б) відкритих платником податку рахунків у банках та інших фінансових установах.


Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу InfoTAX