Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Забезпечення своєчасної виплати заробітної плати – на контролі органів влади та податківців

, опубліковано 27 жовтня 2021 о 16:25

В Одеській обласні державній адміністрації під керівництвом заступників голови Костянтина Гоя та Олега Муратова відбулося чергове засідання комісії з питань дотримання законодавства про працю, в якому взяла участь начальник управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС в Одеській області Нінель Скобленко.

На нараді були заслухані представники підприємств із заборгованістю з виплати заробітної плати, які надали пояснення щодо причин її виникнення та окреслили шляхи врегулювання питання погашення боргу.

За результатами засідання членам робочої групи надано відповідні доручення та напрацьовано першочергові кроки з погашення заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах.

Нагадуємо, що у разі порушення встановлених строків виплати заробітної плати, керівники та власники підприємств притягуються до відповідальності відповідно до чинного законодавства.

Крім того, через несплату роботодавцем єдиного внеску, наймані працівники втрачають право на страховий стаж та можливість пенсійного забезпечення в майбутньому.