Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Червона зона карантину: порядок надання адміністративних послуг в Головному управлінні ДПС в Одеській області

, опубліковано 19 жовтня 2021 о 13:00

Головним управлінням ДПС в Одеській області надається 77 видів адміністративних послуг. За 9 місяців 2021 року фахівцями Головного управління ДПС в Одеській області було надано більше 181 тисячі  адміністративнх послуг.

У зв’язку  із введенням в Одеській області червоного рівня епідемічної небезпеки  та  з метою дотримання норм Постанови Кабінету Міністрів України  від 09 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19 спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 та етапів послаблення протиепідеміологічних заходів» (зі змінами та доповненнями), обслуговування в центрах обслуговування платників Одеської області здійснюється наступним чином:

- обмежено кількість одночасного перебування людей в залах для обслуговування ЦОП (на 1 працівника – 1 відвідувач);

- відвідувачів закликаємо користуватися в обов’язковому порядку  засобами індивідуального захисту (маски) ;

- видача результатів адмінпослуг - поштою або за крайньої необхідності платника податків - за попереднім записом про час відвідування за телефоном.

З номерами телефонів ЦОП для консультацій та попереднього запису можна ознайомитися на субсайті Головного управління ДПС в Одеській області вебпорталу ДПС за  посиланням https://od.tax.gov.ua/anonsi-ark/23964.html.

Також, з метою протидії розповсюдження  COVID-19 та економії часу, пропонуємо  платникам податків подавати заяви на надання адмінпослуг в один із наступних способів:

1. Направити заповнену заяву на адмінпослугу з підписом заявника у вигляді сканкопії або фотокопії на електронну адресу Головного управління ДПС в Одеській області od.official@tax.gov.ua.

2. Надіслати заповнену заяву в  приватній частині Електронного кабінету платника.  Якщо у приватній частині Електронного кабінету відсутня спеціальна форма надання заяви на довідку, заява на отримання довідки надсилається через меню «Листування з органами ДПС».  Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою:
http:// cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

3. Також можна отримати послуги онлайн Через Єдиний державний вебпортал електронних послуг ДІЯ (https://diia.gov.ua/). Інформаційний онлайн-портал про всі сервіси (адміністративні послуги), що надаються органами виконавчої влади та місцевого самоврядування – Гід з державних послуг (https://guide.diia.gov.ua/).

Також слід зазначити, що замовити довідку он лайн платники податків можуть через електронний сервіс Державної податкової служби Електронний кабінет та застосунок ДІЯ з використанням ключа електронного підпису (КЕП) будь-якого акредитованого центру сертифікації ключів – кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг. Надсилання  відповідної заяви на електронну адресу Головного управління ДПС в Одеській області не потребує КЕП.

Отримати довідки можна: або у приватній частині Електронного кабінету платника у розділі «Вхідні/Вихідні документи», або у Державній податковій інспекції за місцем своєї реєстрації. Слід зазначити, що довідка з синім відбитком печатки може бути отримана нарочно в ДПІ за місцем реєстрації або поштою (за умови, що у Вашій довідці відсутня  конфіденційна інформація). Про бажання отримати відповідну довідку поштою необхідно вказати у заяві на надання адмінпослуги.

Адреси Державних  податкових інспекцій Головного управління ДПС в Одеській області, перелік адміністративних послуг та порядок їх надання розміщено на субсайті Головного управління ДПС в Одеській області  у розділі «Адміністративні послуги» за гіперпосиланням https://od.tax.gov.ua/diialnist/mistsya-nadannya-administrativnih-poslu/ .