Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Участь Володимира Попова в спільному засіданні Колегії Одеської ОДА

, опубліковано 13 жовтня 2021 о 15:23

Голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький провів спільне засідання Колегії Одеської обласної державної адміністрації, Президії Федерації профспілок Одеської області та Президії Громадської ради при Одеській ОДА на якому, розглянуті, зокрема, питання підвищення рівня середньої заробітної плати та погашення заборгованості з її виплати на підприємствах області.

В нараді взяли участь заступник начальника Головного управління ДПС в Одеській області Володимир Попов та начальник управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС в Одеській області Нінель Скобленко.

Сергій Гриневецький наголосив, що питання здійснення постійного контролю за рівнем заробітної плати – це один із основних показників за яким визначається соціальний рівень життя населення регіону.

Тому усі питання, які пов’язані зі збільшенням рівня заробітної плати та її детінізацією мають бути в пріоритеті усіх органів державної влади. Поряд з цим, очільник області звернувся до присутніх з проханням забезпечити контроль та вжити дієві заходи для ліквідації заборгованості та її недопущення на підприємствах області.

Протягом поточного року на засіданнях робочих груп при Головному управлінні ДПС в Одеській області заслухано 1047 керівників, в тому числі 367 фізичних осіб - підприємців, які використовують працю найманих працівників.

Результатом проведеної роботи стало підвищення рівня заробітної плати у 799 платників, що призвело до додаткового надходження податку на доходи фізичних осіб у сумі 1,2 млн гривень.

Також, фахівці Головного управління ДПС в Одеській області залучені до складу робочих груп при Одеській обласній державній адміністрації та  територіальних громад з питань дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці та легалізації зайнятості населення.

Питання легалізації заробітної плати та зайнятості населення знаходяться на постійному контролі податкової служби Одеського регіону. Спільно з органами місцевого самоврядування й надалі вживаються заходи, направлені на залучення резервів надходження податків та зборів із заробітних плат до бюджетів всіх рівнів та дотримання гарантованих державою соціальних гарантій найманих працівників.