Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Актуальні питання справляння ПДВ: податківці та представники АППУ провели спільний онлайн-вебінар

, опубліковано 12 жовтня 2021 о 17:19

Сьогодні, 12 жовтня 2021 року, відбувся вже другий спільний онлайн-вебінар за участі представників генеральної дирекції та територіальних відділень Всеукраїнської громадської організації «Асоціація платників податків України», Головних управлінь ДПС в областях та м.Києві, а також  Міжрегіональних управлінь ДПС по роботі з великими платниками податків.

Метою проведення заходу є покращення взаємодії з платниками податків стосовно своєчасності сплати у повному обсязі задекларованих сум податкових зобов’язань, недопущення виникнення у платників податкового боргу та створення сприятливих умов для забезпечення добровільного виконання платниками податків вимог податкового законодавства, повного  та своєчасного надходження податків до бюджетів усіх рівнів.

На регіональному рівні до онлайн-вебінару долучилися заступник начальника Головного управління ДПС в Одеській області Володимир Попов та керівники окремих структурних підрозділів Головного управління ДПС в Одеській області.

Учасники обговорили питання щодо віднесення платників податків до категорії ризикових, зупинки/відмови у реєстрації ПН/РК, скасування таблиці даних платника ПДВ, відшкодування ПДВ, контрольно-перевірочних заходів та інші питання адміністрування ПДВ, що відноситься до компетенції ДПС.

Наразі, ДПС націлена на нові підходи до виконання своїх функцій і будує взаємовідносини з бізнесом шляхом взаєморозуміння і налагодження партнерських відносин. Такі підходи спрямовані на вдосконалення механізму справляння податків і зборів, запобігання порушенню законодавства у сфері оподаткування та уникнення втрат бюджету.    

Головне управління ДПС в Одеській області й надалі братиме участь у заходах, націлених на вирішення проблемних питань в сфері оподаткування,  що виникають у суб’єктів господарювання при веденні бізнесу.