Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На апаратній нараді в Одеській ОДА обговорили питання щодо залучення резервів сплати єдиного внеску

, опубліковано 12 жовтня 2021 о 15:24

Начальник Головного управління ДПС в Одеській області Юлія Шадевська взяла участь в щотижневій апаратній нараді, яка пройшла під головуванням очільника Одеської обласної державної адміністрації Сергія Гриневецького.

Учасники наради заслухали, зокрема, питання щодо роботи управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Одеській області.

Також, під час наради обговорені заходи, направлені на залучення  резервів сплати роботодавцями єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, частка якого направляється на фінансування потреб фондів соціального страхування (виплати при тимчасовій втраті працездатності, надання страхових виплат медичним працівникам тощо).

Головним управлінням ДПС в Одеській області на постійній основі проводиться робота з керівниками підприємств та організацій регіону щодо сплати додаткових коштів у вигляді єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування шляхом підвищення рівня заробітних плат та фонду оплати праці в цілому, недопущення виплати заробітної плати в «конвертах» та на рівні, нижчому, законодавчо встановленого мінімального розміру, а також своєчасної виплати заробітних плат та погашення заборгованості найманим працівникам.

Так, у січні-вересні 2021 року платниками податків регіону сплачено 10,4 млрд грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, що на 1,9 млрд грн, або 21,9 % більше, ніж за відповідний період минулого року.