Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківцями викрито схему ухилення від сплати податків на суму понад 31 млн гривень

, опубліковано 06 жовтня 2021 о 11:48

Фахівцями управління боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом Головного управління ДПС в Одеській області спільно з  Головним управлінням ДФС в Одеській області, в рамках кримінального провадження за ознаками частини 3 статті 212 Кримінального кодексу України, викрито чергову схему ухилення від сплати податків на суму понад 31 млн гривень. 

В ході аналітичних досліджень встановлено, що ТОВ  "К" за липень – серпень 2019 року та листопад 2020 року – лютий 2021 року задекларувало придбання товарно-матеріальних цінностей (пшениця, соняшник, соя) у підприємств, у яких по ланцюгу постачання встановлено відсутність реального придбання вищевказаних товарно-матеріальних цінностей, а також відсутність основних засобів, матеріальних та трудових ресурсів для можливості виконання задекларованих послуг.

В діях посадових осіб ТОВ "К" вбачаються ознаки правопорушення, а саме можливе безпідставне формування податкового кредиту з ПДВ, що в свою чергу призвело до можливого зменшення сплати ПДВ до державного бюджету.

Проведення даних операцій мають ознаки сумнівності та можуть бути пов’язаними з метою протиправного ухилення від сплати ПДВ та легалізацією доходів, одержаних злочинним шляхом.

Матеріали аналітичних досліджень передані до Головного управління  ДФС в Одеській області для прийняття рішень згідно чинного законодавства.