Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч податківців зі студентською спільнотою ОНЕУ

, опубліковано 15 вересня 2021 о 17:10

Сьогодні, 15 вересня 2021 року, заступником начальника Головного управління ДПС в Одеській області Іваном Купкою, начальником управління кадрового забезпечення та розвитку персоналу Головного управління ДПС в Одеській області Романом Кириленком та представниками структурних підрозділів проведено зустріч із викладачами та студентами Одеського національного економічного університету.

Іван Купка, вітаючи присутніх в податковій службі регіону зазначив, що одним із напрямів роботи Головного управління ДПС в Одеській області є ефективне спілкування з вищими навчальними закладами міста Одеси та Одеської області, адже така співпраця направлена на залучення молодих фахівців до команди податківців.

В ході заходу, Роман Кириленко розповів про всі нюанси та особливості роботи державних службовців, послуги та сервіси, які доступні платникам податків та наголосив, що випускники Одеського національного економічного університету, які сьогодні працюють в органах податкової служби області, демонструють високий рівень професійної підготовки, витримку, наполегливість та жагу до розвитку.

Крім цього, заступник начальника управління - начальник відділу електронних сервісів та електронного документообігу управління електронних сервісів Головного управління ДПС в Одеській області Наталя Алабовська, повідомила студентам про функціонування Електронного кабінету платників який безкоштовно надає можливість створення та подання електронних документів до ДПС, листування з органами ДПС, перевірки стану розрахунків, сплати податків для фізичних осіб та інше. При цьому діяльність ДПС не зупиняється та продовжує робити сервіси простими та доступними для кожного громадянина.

Досвідом роботи у податковій службі також поділилась начальник відділу організації роботи ЦОП та надання адміністративних послуг управління електронних сервісів Головного управління ДПС в Одеській області Валентина Бриндак, котра,  поінформувала учасників заходу про роботу Центрів обслуговування платників, познайомила їх з повним переліком адміністративних послуг та проінформувала про порядок отримання кожної послуги.

А, заступник начальника управління – начальник Одеського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС в Одеській області Анжеліка Моргунова-Хрущ, ознайомила присутніх із поняттям податкової знижки, котра дає можливість повернути частину витрат за навчання. Так, відповідно до ст. 166 п.166.3.3 Податкового кодексу України, платник податку має право включити до податкової знижки суму коштів сплачених платником податку на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти для компенсації вартості здобуття відповідної освіти такого платника податку та/або члена його сім'ї першого ступеня споріднення.

Також, Анжеліка Моргунова-Хрущ, звернула увагу студентів що з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року триває одноразове (спеціальне) добровільне декларування, яке передбачає сплату збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Студенти першого та другого курсів факультету «Фінансів та банківської справи»  Одеського національного економічного університету мали можливість зрозуміти, з чого складається щоденна робота працівника податкової служби, про що свідчили їхні питання спікерам, на які вони отримали вичерпні відповіді, подякувавши за цікаву продуктивну зустріч.

На завершення заходу, Роман Кириленко наголосив, що податкова служба Одещини завжди відкрита для співпраці з молодими, перспективними, прогресивними майбутніми спеціалістами.