Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Виведення заробітних плат з «тіні»: одне з ключових питань на апаратній нараді в Одеській ОДА

, опубліковано 07 вересня 2021 о 17:09

У заході, під головуванням очільника Одеської обласної державної адміністрації Сергія Гриневецького також взяли участь керівники структурних підрозділів Одеської обласної державної адміністрації, начальник Головного управління ДПС в Одеській області Юлія Шадевська, керівники територіальних органів центральних органів виконавчої влади.

Учасниками засідання розглянуті, зокрема, питання щодо легалізації зайнятості населення, виведення заробітних плат з «тіні» та резервів надходжень податків та зборів з заробітних плат до бюджетів всіх рівнів.

У Головному управлінні ДПС в Одеській області питання проведення роз’яснювальної роботи з керівниками підприємств та організацій, а також з найманими працівниками щодо дотримання законодавства про працю та при виплаті заробітної плати залишається предметом першочергової уваги.

Крім того, податкова служба Одеського регіону на постійній основі забезпечує аналітичною інформацією Головне управління Держпраці в Одеській області щодо ймовірних фактів використання найманої праці платниками податків без оформлення трудових відносин.

Аналіз платників податків проводиться у розрізі всіх сфер діяльності (торгівля, надання послуг тощо), а результати, в розрізі окремих платників, що працюють з ймовірними ризиками використання незадекларованої праці, надаються до Головного управління Держпраці в Одеській області для врахування в ході інспекційної кампанії.