Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Володимир Попов взяв участь в конференції з питань посилення фінансової дисципліни місцевих громад

, опубліковано 03 вересня 2021 о 16:13

Сьогодні, 03 вересня 2021 року в Одеській обласній державній адміністрації відбулася конференція на тему «Посилення фінансової дисципліни місцевих громад. Роль та функції Рахункової палати України». Захід відбувся в рамках робочого візиту до Одеської області голови Рахункової палати України Валерія Пацкана.

Участь в конференції взяли голови Одеської, Миколаївської та Херсонської обласних державних адміністрацій, голови обласних рад, народні депутати України, голови постійних комісій обласних рад, представники органів місцевого самоврядування та територіальних органів центральних органів виконавчої влади.

Від податкової служби регіону у заході взяв участь заступник начальника Головного управління ДПС в Одеській області Володимир Попов.

Учасники обговорили питання державного зовнішнього контролю (аудиту) в регіонах, проблемні питання у сфері публічних фінансів, шляхи зміцнення фінансово-бюджетної дисципліні, у тому числі в частині місцевих бюджетів.

Співпраця з територіальними громадами щодо планування та адміністрування надходжень місцевих податків і зборів залишається пріоритетним напрямом в роботі податкової служби Одеського регіону. Так, в рамках взаємодії, представники Головного управління ДПС в Одеській області долучаються до роботи із забезпечення податкових надходжень та залучення додаткових резервів наповнення бюджетів на місцях.

За січень-серпень 2021 року до місцевих бюджетів сплачено 11,9 млрд грн, що на 2,6 млрд грн, або на 28,3 відс більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Результатом такої взаємодії є постійне зростання сплати представниками бізнесу податків і зборів до місцевих бюджетів, що в свою чергу сприяє подальшому розвитку та процвітанню місцевих громад.