Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Одещини викрили схему можливого безпідставного відшкодування ПДВ

, опубліковано 27 серпня 2021 о 13:47

Фахівцями управління боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом Головного управління ДПС в Одеській області спільно із Головним управлінням ДФС в Одеській області викрито схему можливого безпідставного відшкодування ПДВ шляхом внесення недостовірних даних до декларацій.

Встановлено, що впродовж 2019 - 2020 року ТОВ «П» подано до податкового органу декларації з ПДВ із сумою заявленою до відшкодування податку в розмірі 94,4 млн гривень.

Накопичення податкового кредиту відбулось за рахунок придбання тютюнових виробів у підприємств реального сектору економіки, при цьому реалізація таких виробів не декларувалась. Контрольно-перевірочними заходами наявність залишків на підприємстві не підтверджено.

На підставі проведеного аналізу наданих співробітниками Головного управління ДФС в Одеській області банківських виписок ТОВ «П» встановлено реалізацію тютюнових виробів на підприємства групи «ризику» без відображення та не сплати податкових зобов’язань з податку на додану вартість за період діяльності квітень 2019 - грудень 2020 року у сумі 59,7 млн гривень.

В подальшому встановлено вчинення фінансових операцій з перерахування даних коштів на банківські рахунки підприємств з ознаками «ризиковості».

За даними матеріалами слідчим управлінням Головного управління ДФС в Одеській області зареєстровано кримінальне провадження за ознаками злочинів, передбачених частиною 3 статті 212 Кримінального кодексу України.

Наразі тривають слідчі дії в рамках даного кримінального провадження.