Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Виконання місцевих бюджетів та стан підвищення рівня заробітних плат під час засідання колегії в Одеській ОДА

, опубліковано 18 серпня 2021 о 14:20

Засідання колегії пройшло в режимі онлайн під головуванням керівника Одеської обласної державної адміністрації Сергія Гриневецького. У заході взяли участь члени колегії, керівники структурних підрозділів Одеської обласної державної адміністрації, територіальних органів центральних органів виконавчої влади та територіальних громад.

Від податкової служби області у засіданні колегії взяла участь начальник Головного управління ДПС в Одеській області Юлія Шадевська.

Колегією заслухані питання щодо стану виконання місцевих бюджетів Одеської області за підсумками I півріччя 2021 року, підвищення рівня заробітної плати та легалізації зайнятості населення у територіальних громадах.

Так, за січень-червень 2021 року до місцевих бюджетів платниками податків регіону сплачено 8,5 млрд грн, що на 1,7 млрд грн або на 25,8 відс перевищує сплату в аналогічному періоді минулого року. Найбільшу питому вагу в структурі надходжень до бюджетів місцевих громад займає податок на доходи фізичних осіб.

До місцевих бюджетів на розвиток територіальних громад сплачено 5,2 млрд грн податку на доходи фізичних осіб, що у порівнянні з січнем-червнем минулого року більше на 1,1 млрд грн або 27,9 відсотка.

Ключовими факторами, які впливають на повноту надходжень податку на доходи фізичних осіб до бюджетів усіх рівнів залишається офіційне оформлення робітників та рівень середньої заробітної плати   

Податковою службою області й надалі проводитиметься активна робота з роботодавцями щодо легалізації найманої праці та виведення заробітних плат з «тіні», що дасть змогу залучити додаткові кошти та, як результат, своєчасне та у повному обсязі фінансування потреб мешканців територіальних громад.