Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Для подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації потрібен кваліфікований електронний підпис

, опубліковано 18 серпня 2021 о 08:00

Головне управління ДПС в Одеській області інформує, що з 01 вересня 2021 року до 01 вересня 2022 року для громадян передбачена можливість одноразового (спеціального) добровільного декларування належних їм активів, з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори.

Подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію громадяни зможуть до Державної податкової служби України в електронному вигляді з використанням кваліфікованого електронного підпису (далі – КЕП).

Отримати КЕП можливо у будь-якого акредитованого центру сертифікації ключів – кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг (КНЕДП), зокрема, у відокремлених пунктах реєстрації користувачів Інформаційно-довідкового департаменту ДПС на безоплатній основі.

З травня цього року КЕП також можна отримати у застосунку «Дія». Авторизація за допомогою КЕП «Дія» вже працює на порталі ДПС – з її допомогою можна зайти до Електронного кабінету (http://cabinet.tax.gov.ua).

Отже, використовуючи КЕП фізична особа в Електронному кабінеті зможе заповнити форму одноразової (спеціальної) добровільної декларації, надіслати її до ДПС в електронному вигляді, а також сплатити одноразовий збір до бюджету скориставшись, зручною для себе, платіжною системою.

Детальніше з інформаційними матеріалами щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування активів, громадяни можуть ознайомитися в банері «Одноразове добровільне декларування» за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya/.