Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Питання економічної безпеки держави на апаратній нараді в Одеській ОДА

, опубліковано 17 серпня 2021 о 16:44

Начальник Головного управління ДПС в Одеській області Юлія Шадевська взяла участь в щотижневій апаратній нараді, яка пройшла під головуванням голови Одеської обласної державної адміністрація Сергія Гриневецького.

Під час наради розглянута, зокрема, Стратегія економічної безпеки України до 2025 року (далі - Стратегія) затверджена Указом Президента України від 11 серпня 2021 року № 347/2021 яким також введено в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 11 серпня 2021 року «Про Стратегію економічної безпеки України на період до 2025 року».

Стратегією визначено шляхи досягнення цілей і реалізації пріоритетів національних інтересів у сфері забезпечення економічної безпеки. Документ містить в собі глобальний аналіз викликів та загроз, конкретні завдання та досягнення, які визначаються за цільовими орієнтирами.

Цільові орієнтири визначені у сфері фінансової, виробничої, зовнішньо-економічної, інвестиційної, інноваційної, макроекономічної та економічної безпеки України.

Основними завданнями у сфері фінансової безпеки є, зокрема, імплементація мінімального стандарту Плану протидії розмиванню бази оподаткування та виведенню прибутку з-під оподаткування (Плану дій BEPS) та впровадження ефективних податкових правил стосовно контрольованих іноземних компаній, а також убезпечення національної фінансової системи від легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансування тероризму та фінансування розповсюдження зброї масового знищення.

Стратегія повинна бути дороговказом цілей та завдань державних органів та бізнесу до 2025 року у сфері економічного розвитку країни.