Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Погашення заборгованості з виплати заробітної плати - першочерговий пріоритет для податкової Одещини

, опубліковано 30 липня 2021 о 09:58

29 липня 2021 року в Малиновській районній адміністрації відбулося засідання координаційної ради із забезпечення податкових та інших надходжень до бюджету міста Одеси.

Під час заходу розглянуті питання щодо стану погашення заборгованості з виплати заробітної плати, зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, нарахування та виплати заробітної плати працівникам нижче законодавчо встановленого мінімального рівня та підвищення середнього рівня заробітної плати до середньомісячного по м.Одесі на підприємствах регіону.

Від податкової служби області у заході взяла участь представник Одеського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС в Одеській області Світлана Сіамаішвілі.

На засідання були запрошені представники суб’єктів господарювання, які повідомили про причини виникнення заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах.

Скорочення кількості боржників, підприємств, які виплачують заробітну плату нижче мінімального рівня та не сплачують податок з доходів фізичних осіб, військовий збір, єдиний внесок є суттєвим важелем впливу на додаткові надходження до місцевого бюджету для покращення економічного клімату міста.

За результатами роботи засідання домовились про обмін інформацією, проведення заходів з розширення бази оподаткування, забезпечення додаткових надходжень до бюджету та проведення  заходів щодо погашення заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах м.Одеси.

Дотримання роботодавцями законодавства при виплаті заробітної плати залишається одним із основних напрямів роботи Головного управління ДПС в Одеській області.