Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Володимир Попов взяв участь у робочій нараді в Одеській ОДА

, опубліковано 29 липня 2021 о 17:22

Під головуванням заступників голови Одеської обласної державної адміністрації Олега Муратова та Сергія Підгайного, відбулась робоча нарада, у якій взяли участь представники Одеської обласної державної адміністрації, Одеської міської ради, Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу, голови Великодальницької та Авангардівської територіальних громад.

Від податкової служби регіону у заході взяли участь заступник начальника Головного управління ДПС в Одеській області Володимир Попов, заступник начальника управління – начальник відділу адміністрування місцевих податків і зборів з юридичних осіб управління податкового адміністрування юридичних осіб Головного управління ДПС в Одеській області Віталіна Колесник та начальник відділу адміністрування рентної плати, екологічного податку та розгляду звернень управління податкового адміністрування юридичних осіб Головного управління ДПС в Одеській області Ірина Беспалько.

На порядок денний було винесені проблемні питання щодо адміністрування, нарахування, сплати екологічного податку та плати за землю.

Нагадуємо, що екологічний податок - обов’язковий платіж, що сплачується з фактичних обсягів різних викидів, скидів, розміщення відходів у довкіллі. Його сплачують особи, які здійснюють викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення, скиди забруднюючих речовин безпосередньо у водні об’єкти; розміщення відходів у спеціально відведених місцях чи об’єктах (місцях розміщення відходів, сховищах, полігонах, комплексах, спорудах, ділянках надр тощо), на використання яких отримано дозволи уповноважених органів, утворення радіоактивних відходів (включаючи вже накопичені). Платниками податку можуть бути всі суб’єкти господарювання будь-якої форми власності чи форми оподаткування: починаючи з підприємств, ФОП, представництв нерезидентів і закінчуючи бюджетними установами.

За перше півріччя поточного року платники екологічного податку Одещини сплатили до бюджетів 29,5 млн гривень.

Присутні на робочій нараді прийняли рішення, покрокові заходи по співпраці Головного управління ДПС в Одеській області та органів влади Одеської області з питань обчислення фактичних обсягів розміщення відходів, сплати екологічного податку за розміщення відходів та не забезпечення виключення забруднення атмосферного повітря, або водних об’єктів.

Наприкінці наради учасники відзначили, що обговорення суспільно-важливих питань, з метою напрацювання узгоджених рішень між органами місцевого самоврядування та органами виконавчої влади, стануть основою покращення бізнес-клімату, наповнення бюджетів та економічного розвитку громад.