Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбулося засідання комісії з питань дотримання законодавства про працю

, опубліковано 21 липня 2021 о 17:03

Під головуванням заступників голови Одеської обласної державної адміністрації Костянтина Гоя та Олега Муратова відбулося засідання комісії з питань дотримання законодавства про працю.

В заході взяли участь заступник начальника Головного управління ДПС в Одеській області Володимир Попов та начальник управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС в Одеській області Нінель Скобленко.

На засіданні було розглянуто та обговорено питання виплати заробітної плати на підприємствах області, стану розрахунків з бюджетами, сум боргу по єдиному внеску, податку з доходів фізичних осіб, більша частина якого й поповнює місцеві бюджети, та військовому збору.

З метою пошуку шляхів вирішення з даного питання, на нараду було запрошено представників підприємств, які доповіли про причини виникнення заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах.

Для податкової служби Одеської області питання повноти сплати податків при виплаті заробітної плати знаходиться на постійному контролі. В межах повноважень, податківцями регіону, проводиться робота з підприємствами-боржниками щодо погашення податкових зобов’язань з виплаченої заробітної плати та необхідності дотримання вимог трудового законодавства.

За результатами засідання комісії напрацьовано план подальших спільних дій щодо вирішення питання легалізації найманої праці, забезпечення виплати гарантованої заробітної плати, питань щодо оформлення трудових відносин, погашення податкового боргу, підвищення рівня середньої заробітної плати, своєчасної і в повному обсязі сплати єдиного внеску та інших податків і зборів.