Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В податковій службі Одещини відбулася зустріч з представниками Всеукраїнської професійної асоціації підприємців

, опубліковано 14 липня 2021 о 14:59

У заході взяли участь виконуючий обов’язки начальника Головного управління ДПС в Одеській області Володимир Попов, заступник начальника Головного управління ДПС в Одеській області Анатолій Бондаренко, тимчасово виконуючий обов’язки першого заступника начальника Головного управління Держпраці в Одеській області Руслан Павловський, представники бізнесу – члени Всеукраїнської професійної асоціації підприємців.

Як зазначив Володимир Попов, податковою службою Одеського регіону на постійній основі вживаються заходи, направлені на недопущення використання роботодавцями праці найманих працівників без укладання трудових договорів.

Крім того, Державною податковою службою України в рамках підписаного Меморандуму про співробітництво та партнерство з Держпраці узгоджено механізм спільної роботи щодо реалізації заходів, спрямованих на стимулювання платників податків та працівників до переходу від неформальних до задекларованих трудових відносин.

Руслан Павловський детально зупинився на повноваженнях інспекторів Головного управління Держпраці в Одеській області, розмірах санкцій за порушення законодавства про працю, зокрема, за використання праці неоформлених працівників (60 тис грн за виявлене порушення вперше, та 180 тис грн, якщо порушення виявлено повторно протягом двох років).

Під час наради, представникам асоціації надані вичерпні відповіді щодо інспектування з питань виявлення незадекларованих працівників.

За результатами зустрічі, учасники домовилися й надалі вживати спільні заходи, направлені на легалізацію ринку праці та заробітних плат в Одеському регіоні.

У Головному управлінні ДПС в Одеській області дякують свідомим платникам податків, які оформлюють трудові відносини з працівниками та сумлінно сплачують податки із заробітних плат.

Своєчасне оформлення трудових відносин – це запорука фінансової стабільності бізнесу. До того ж, фінансові ризики і наслідки використання незадекларованої праці значно перевищують витрати, які виникають у разі оформлення трудових відносин із працівниками відповідно до законодавства.

Фотоматеріали