Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Нарада в Одеській обласній державній адміністрації

, опубліковано 13 липня 2021 о 15:39

В. о. начальника Головного управління ДПС в Одеській області Володимир Попов взяв участь у щотижневій нараді, яку провів голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький.

Під час наради, очільник Одеської обласної державної адміністрації наголосив, зокрема, на питаннях ефективності використання бюджетних коштів, коштів державних програм, а також звернув увагу керівників структурних підрозділів Одеської ОДА, місцевих державних адміністрацій та територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади на необхідність проаналізувати результати роботи за перше півріччя 2021 року та вжиття заходів, направлених на підвищення ефективності роботи очолюваних підрозділів до кінця поточного року.  

Так, завдяки відповідальному ставленню платників до виконання податкових зобов’язань та заходам, що вживаються Головним управлінням ДПС в Одеській області з початку поточного року рівень сплати податків до зведеного бюджету склав 14,3 млрд грн, що на 2,8 млрд грн або 24,5 відс перевищує відповідні показники минулого року.

При цьому, за січень-червень 2021 року до державної скарбниці платники регіону спрямували 5,9 млрд грн, що в порівнянні з І півріччям 2020 року більше на 22,5 відс або на 1,1 млрд гривень.

До місцевих бюджетів платниками податків регіону сплачено 8,5 млрд грн, що на 1,7 млрд грн або на 25,8 відс перевищує сплату січня - червня 2020 року.

Основними джерелами формування зведеного бюджету залишаються податок на доходи фізичних осіб (6,9 млрд грн), податок на додану вартість (2,7 млрд грн), податок на майно (1,6 млрд грн), єдиний податок (1,2 млрд грн) та податок на прибуток (0,8 млрд грн).

Податковою службою Одеського регіону й надалі вживатимуться заходи, направлені на створення комфортних умов ведення бізнесу в регіоні, поглиблення комунікації з платниками податків та збереження сталої позитивної динаміку наповнення бюджетів всіх рівнів.