Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Суб’єктам господарювання, що здійснюють діяльність в місцях масового відпочинку громадян, донараховано 2,8 млн грн штрафних санкцій

, опубліковано 06 липня 2021 о 08:44

В рамках заходів із забезпечення дотримання платниками вимог податкового законодавства у місцях масового відпочинку громадян, фахівцями управління податкового аудиту Головного управління ДПС в Одеській області проведено 247 фактичних перевірок.

За результатами таких перевірок виявлені порушення вимог Закону України від 06.07.1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування і послуг» та Закону України від 19.12.1995 року № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального».

Платникам податків, в яких виявлені порушення, донараховано штрафних (фінансових) санкцій на суму 2,8 млн гривень.

Для встановлення реальних обсягів розрахункових операцій, здійснених суб’єктами господарювання, організовано та проведено 114 хронометражів виторгу, проведеного через реєстратори розрахункових операцій.

Хронометраж – це процес спостереження за веденням господарської діяльності платника податків, який здійснюється під час проведення фактичних перевірок та застосовується контролюючими органами з метою встановлення реальних показників щодо діяльності платника податків.

Під час проведення хронометражів виторги зросли, у середньому на 44,6 відс або на суму близько 500 грн на добу.

Збільшення обсягів розрахункових операцій, проведених через реєстратори розрахункових операцій, в подальшому вплине на збільшення доходів до оподаткування, а від так і на надходження до бюджетів всіх рівнів.