Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці взяли участь в засіданні Міжвідомчої робочої групи з питань погашення заборгованості з заробітної плати

, опубліковано 01 липня 2021 о 17:01

Під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, в режимі онлайн, проведено засідання Міжвідомчої робочої групи з питань погашення заборгованості з заробітної плати (грошового забезпечення).

У заході взяли участь Перший віце-прем’єр-міністр України – Міністр економіки України Олексій Любченко, заступник Міністра охорони здоров’я України Петро Ємець, Київський міський голова Віталій Кличко та голови обласних державних адміністрацій.

До заходу долучилися й податківці Одеської області - начальник Головного управління ДПС в Одеській області Юлія Шадевська.

Учасники обговорили заходи державного нагляду (контролю) за додержанням законодавства про оплату праці, стан заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах державного сектору та окремих галузях економіки, а також дії місцевих органів виконавчої влади спрямовані на зменшення боргів із заробітної плати на підприємствах в окремих регіонах.

На регіональному рівні, представники Головного управління ДПС в Одеській області входять до складу комісії з питань дотримання законодавства про працю, створеній при Одеській обласній державній адміністрації.

Крім того, питання залучення резервів надходжень податків та зборів до бюджетів всіх рівнів, у тому числі за рахунок своєчасної виплати заробітної плати, є предметом обговорень під час зустрічей податківців з платниками податків та керівниками територіальних громад.

Завдяки вжитим податковою службою Одеського регіону заходам, з початку поточного року 34 підприємства області виплатили заборгованість перед своїми найманими працівниками на суму понад 18 млн гривень.