Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Одещина: платники регіону зареєстрували 2442 ПРРО

, опубліковано 18 червня 2021 о 08:15

Станом на 01.06.2021 року з моменту запровадження системи реєстрації розрахункових операцій засобами програмних реєстраторів розрахункових операцій (з 1 серпня 2020 року) до її використання вже долучилось 1195 суб’єктів господарювання Одеського регіону, з них 1056 фізичних осіб – підприємців, які зареєстрували 1250 програмних РРО та 139 компаній і підприємств 1192 програмних РРО. Про це поінформувала начальник Головного управління ДПС в Одеській області Юлія Шадевська.

В тому числі, з протягом січня – травня поточного року 778 суб’єктів господарювання Одеської області, які здійснюють підприємницьку діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, зареєстрували 1596 програмних реєстраторів розрахункових операцій. Серед тих, хто зареєстрував програмні РРО 694 - фізичні особи – підприємці та 84 - юридичні особи. Фізичними особами – підприємцями зареєстровано 822 програмних РРО, або 51,5%, юридичними особами – 774 програмних РРО або 48,5% від загальної кількості зареєстрованих програмних  РРО.

Як нагадала Юлія Шадевська, програмні РРО можна встановити на будь – який гаджет і зекономити на придбанні традиційних касових апаратів та їх обслуговуванні. Безкоштовне програмне забезпечення доступне за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy/.

Функціонал програмного РРО передбачає передачу або отримання даних від фіскального серверу, автоматичне створення Z-звіту без залучення інформаційних еквайєрів. Також РРО у смартфоні дозволяє працювати в режимі offline (до 36 годин разово та не більше 168 годин протягом календарного місяця), надіслати до ДПС дані про здійснені розрахункові операції після завершення режиму offline. Суб'єкти господарювання, на свій власний вибір, може використовувати або класичний або програмний РРО в залежності від своїх потреб та фінансових можливостей.

Для реєстрації РРО суб’єкт господарювання подає до податкового органу за основним місцем обліку заяву про реєстрацію реєстраторів розрахункових операцій за формою № 1-РРО.

Реєстраційну заяву за даною формою суб'єкт господарювання може подати через приватну частину Електронного кабінету, розміщеного на офіційному веб-порталі ДПС.

У розділі «Заяви, запити для отримання інформації» приватної частини Електронного кабінету необхідно створити документ – «Заява про реєстрацію реєстраторів розрахункових операцій за формою № 1-РРО» та внести всі необхідні дані.

При цьому, вхід до приватної частини Електронного кабінету здійснюється виключно після проходження ідентифікації з використанням кваліфікованого електронного підпису.

Головне управління ДПС в Одеській області нагадує, що з інформацією стосовно новацій застосування РРО та програмних РРО можна ознайомитися в банері «Програмні РРО» за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.

Більш детально у відеоуроці щодо реєстрації програмних РРО за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/video-lessons/6842.html.

Також, фахівці Головного управління ДПС в Одеській області щоденно з 14-00 до 15-00 години за телефоном 0482 300-286, консультують з питань впровадження програмних РРО.

Крім того, щоп’ятниці з 11.00 до 12.00, фахівці Головного управління ДПС в Одеській області проводять сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Правила роботи платників єдиного податку в частині застосування РРО та програмних РРО з 01.01.2021 року» (телефон 048 705 99 50).