Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці долучилися до онлайн-семінару щодо реалізації прав громадян на звернення та доступу до публічної інформації

, опубліковано 15 червня 2021 о 09:35

У заході, що відбувся за підтримки Одеської обласної державної адміністрації, взяли участь Представник Уповноваженого з дотримання права на інформацію та представництва в Конституційному Суді України Віктор Барвіцький, представник Уповноваженого в південних областях Олександр Остапенко, начальник Відділу регіонального представництва в південних областях Валентина Михайлова, а також представники структурних підрозділів Одеської обласної державної адміністрації, Одеської обласної ради та об’єднаних територіальних громад Одещини.

Від податкової служби регіону до заходу долучилася начальник відділу розгляду звернень громадян та доступу до публічної інформації організаційно-розпорядчого управління Головного управління ДПС в Одеській області Алла Каранфілова.

Представники Уповноваженого зосередили особливу увагу присутніх на безумовне виконання вимог законодавства України з питань звернень громадян та доступу до публічної інформації, про найбільш поширені порушення та необхідність удосконалення діалогу з громадянами шляхом опублікування інформації на офіційних сайтах та Єдиному державному веб-порталі відкритих даних.

Учасники обговорили проблемні питання реалізації Закону України «Про доступ до публічної інформації» в частині оприлюднення розпорядниками інформації, найбільш поширені порушення у повсякденній діяльності органів влади, а також дотримання інформаційних прав людини в умовах пандемії та адміністративної трансформації в процесі реформи децентралізації.

Забезпечення прозорості та відкритості своєї діяльності, реалізації права кожного на доступ до публічної інформації, надання інформації за зверненнями громадян - це один із пріоритетних напрямів роботи Головного управління ДПС в Одеській області.

Так, протягом січня-травня 2021 року до податкової служби Одеського регіону надійшло 150 письмових звернень громадян, в тому числі 59 електронних. Основні питання, які порушувалися громадянами, стосувалися контрольно-перевірочної роботи, консультацій з питань податкового законодавства, обліку в Державному реєстрі тощо.

Крім того, до Головного управління ДПС в Одеській області, за п’ять місяців поточного року надійшло 132 запита на отримання публічної інформації. Запитувачі зверталися з проханням надати роз’яснення податкового законодавства, інформацію стосовно підприємств та громадян, щодо контрольно-перевірочної роботи, відомостей про доходи, нарахування та сплати податків, копії документів.

 

Корисна інформація Головного управління ДПС в Одеській області:

 

Електронна скринька для надсилання до Головного управління ДПС в Одеській області звернень громадян: od.zvernennya@tax.gov.ua.

Зразок документального оформлення письмового звернення громадян до Головного управління ДПС в Одеській області

Форма подання письмового звернення громадянами до Головного управління ДПС в Одеській області, що надсилається з використанням мережі Інтернет, засобів електронного зв’язку (електронне звернення)

Строк розгляду звернень громадян – 30 днів або продовження, але не більше 45 днів.

Електронна скринька  для надсилання  до Головного управління ДПС в Одеській області запитів на отримання публічної інформації: od.public@tax.gov.ua.

Форма для подання запиту на отримання публічної інформації, що знаходиться у володінні органів Державної податкової служби.

Строк розгляду запитів  на отримання публічної інформації  –  5 робочих днів або продовження до 20 робочих днів.

Номер телефону відповідальних осіб Головного управління ДПС в Одеській області за отримання інформації щодо надходження, реєстрації звернення громадян та запитів на отримання публічної інформації (0482) 300 264.