Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківцями Одещини підтверджена правомірність винесеного податкового повідомлення-рішення на загальну суму майже 73 млн гривень

, опубліковано 11 червня 2021 о 11:36

До Головного управління ДПС в Одеській області суб’єктом господарювання було подано податкову декларацію з податку на прибуток за 2017 рік (з додатками) та спрощений фінансовий звіт суб’єкта малого підприємництва за 2017 рік. У визначеній звітності платником податку не вірно було задекларовано значення різниць, які виникають відповідно до Податкового кодексу України.

З урахуванням відповідних обставин, контролюючим органом було проведено камеральну перевірку даних, задекларованих у податковій звітності з податку на прибуток та зафіксовано порушення платником вимог статті 134 та підпункту 140.4.2 пункту 140.4 статті 140 Податкового кодексу України (в редакції на момент виникнення спірних правовідносин, а саме у 2017 – 2018 рр.), що призвело до несплати суб’єктом господарювання податку на прибуток до бюджету у розмірі     10,6 млн гривень.

За наслідками відповідної перевірки винесено податкові повідомлення-рішення щодо донарахування податку на прибуток, застосування штрафної санкції у розмірі 2,6 млн грн, а також зменшення суми від’ємного значення об’єкта оподаткування податком на прибуток на суму 59,7 млн грн, які оскаржувались підприємством в рамках судового процесу.

Рішенням Одеського окружного адміністративного суду від 01.10.2020 року, залишеним без змін постановою П’ятого апеляційного адміністративного суду від 01.06.2021 року, підтверджено правомірність винесених контролюючим органом податкових повідомлень-рішень за наслідками проведеної перевірки підприємства.

Вирішуючи справу та відмовляючи у задоволенні позову, суд першої інстанції виходив з того, що підприємством допущено порушення вимог податкового законодавства, а рішення контролюючого органу прийняті в межах повноважень та є обґрунтованими.

На сьогодні відповідні податкові повідомлення-рішення є узгодженими, що визначає здійснення податковою службою заходів зі стягнення заборгованості до бюджету.