Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платникам Одещини видано 3728 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами

, опубліковано 27 травня 2021 о 09:00

Головне управління ДПС в Одеській області інформує, що з початку 2021 року платникам Одеської області видано 3728 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, з яких:

-   1855 ліцензій на роздрібну торгівлю алкогольними напоями;

-   1873 ліцензії на роздрібну торгівлю тютюновими виробами.

«За цей же період анульовано 609 ліцензія на підставі заяв суб’єктів господарювання, у тому числі 10 ліцензій анульовано за незаконний продаж тютюнових виробів та алкогольних напоїв неповнолітнім», – повідомив заступник начальника Головного управління ДПС в Одеській області Іван Купка.

За словами посадовця, станом на 1 травня 2021 року на території Одеської області діють 7022 ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 5640 ліцензії на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

Нагадуємо, що суб’єкти підприємницької діяльності, незалежно від форми власності, мають здійснювати роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами лише за наявності відповідної ліцензії.

Як зазначив Іван Купка, отримати ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, можливо, звернувшись з відповідною заявою та необхідними документами до Центрів обслуговування платників Головного управління ДПС в Одеській області.

З рекомендованими зразками заяв для отримання вказаних ліцензій можна ознайомитися за посиланням https://tax.gov.ua/podatki-ta-zbori/zagalnoderjavni-podatki/aktsizniy-podatok/litsenzuvannya/73445.html.