Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо підвищення рівня заробітних плат та легалізації зайнятості населення під час засідання колегії в Одеській ОДА

, опубліковано 26 травня 2021 о 09:39

Під головуванням голови Одеської обласної державної адміністрації Сергія Гриневецького, проведено засідання колегії обласної державної адміністрації у роботі якої взяли участь члени колегії, голова Одеської обласної ради Григорій Діденко, керівники структурних підрозділів Одеської обласної державної адміністрації, територіальних органів центральних органів виконавчої влади та територіальних громад.

Від податкової служби регіону у засіданні колегії взяла участь начальник Головного управління ДПС в Одеській області Юлія Шадевська.

Колегією заслухані питання щодо стану підвищення рівня заробітної плати та легалізації зайнятості населення у територіальних громадах області, стан,  проблемні питання та перспективи розвитку морегосподарського комплексу  регіону та ведення лісового господарства Одеської області.     

У 2021 році Головним управлінням ДПС в Одеські області продовжується робота з органами місцевого самоврядування, головами територіальних громад та платниками податків на місцях щодо залучення резервів надходжень податків та зборів до місцевих бюджетів.

Особлива увага приділяється податку на доходи фізичних осіб – як основного джерела формування дохідної частини бюджетів громад.

Так, зокрема, протягом поточного року, станом на 01.05.2021 року, 450 керівників, в тому числі 168 фізичних осіб, які використовують працю найманих працівників заслухано на засіданнях спільних робочих груп, створених при органах влади. Результатом проведеної роботи стало підвищення рівня заробітної плати у 331 платника, що призвело до додаткових надходжень податку на доходи фізичних осіб в сумі 335 тис грн та 410 тис грн єдиного внеску.

Заходи щодо забезпечення дотримання роботодавцями законодавства при виплаті заробітної плати триватимуть й надалі, що дасть змогу залучити додаткові кошти та, як результат, своєчасне та у повному обсязі фінансування потреб мешканців територіальних громад.