Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківцями Одещини припинено діяльність Інтернет - магазинів з продажу контрафактного алкоголю

, опубліковано 25 травня 2021 о 15:17

Головним управлінням ДПС в Одеській області ведеться постійна боротьба з реалізацією нелегальної алкогольної продукції через мережу Інтернет.

Так, за результатами проведеної з початку року роботи фахівцями підрозділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управляння ДПС в Одеській області виявлено 2 Інтернет-магазини, через які здійснювався продаж фальсифікованих алкогольних напоїв.

Для упередження реалізації нелегальної продукції населенню працівниками підрозділу було здійснено закупівлю алкогольних напоїв в Інтернет – магазинах.

Придбані алкогольні напої були без належного маркування і мали всі ознаки фальсифікату.

Інформація про виявлені Інтернет-магазини була передана до відповідних правоохоронних органів, якими припинено незаконну діяльність підпільного виробництва з масового виготовлення контрафактних алкогольних напоїв. Фальсифікат вироблявся шляхом змішування спирту з водою з додаванням різних ароматизаторів, розливався в тару різного літражу та в подальшому реалізовувався через мережу Інтернет та операторів поштового зв’язку.

Загалом за результатами вжитих заходів вилучено обладнання та контрафактну алкогольну продукцію на суму понад 1,3 млн грн, а функціонування Інтернет-магазинів припинено.

Для уникнення отруєння неякісним алкоголем Головне управління ДПС в Одеській області застерігає від купівлі алкогольної продукції через мережу Інтернет у неперевірених продавців.