Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбулося розширене засідання Колегії Одеської обласної державної адміністрації

, опубліковано 30 квітня 2021 о 08:00

У заході, під головуванням голови Одеської обласної державної адміністрації Сергія Гриневецького, взяли участь голова Одеської обласної ради Григорій Діденко, Одеській міський голова Геннадій Труханов, заступники та радники голови, керівники структурних підрозділів Одеської обласної державної адміністрації, голови районних державних адміністрацій, районних рад, територіальних громад та міст Одеської області, голови постійних депутатських комісій Одеської обласної ради, керівники територіальних органів центральних органів виконавчої влади.

Від податкової служби регіону у заході взяла участь начальник Головного управління ДПС в Одеській області Юлія Шадевська.

Учасниками засідання колегії були розглянуті питання щодо виконання місцевих бюджетів Одеської області за I квартал 2021 року, стану погашення заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах області,  перспектив співпраці з територіальними органами центральних органів виконавчої влади, легалізації зайнятості населення на місцях, залучення до оподаткування в сфері земельних відносин та власників іншого нерухомого майна. 

Окремо, увагу керівників територіальних громад було зосереджено на можливості наповнення місцевих бюджетів за рахунок туристичного збору, екологічного податку та збору за місця для паркування транспортних засобів.

В цілому, за I квартал 2021 року платниками податків Одеського регіону до місцевих бюджетів сплачено 4,4 млрд грн, що на 12,7 відсотків, або на 493,2 млн грн більше ніж у відповідному періоді минулого року.  

За обсягом джерел наповнення дохідної частини місцевих бюджетів Одеської  області, першу позицію продовжує зберігати податок на доходи фізичних осіб – 2,6 млрд гривень.

За результатами проведення засідання, голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький закцентував на необхідності ефективного вирішення у найближчий час основних проблемних питань, а саме  створення нових робочих місць на місцях з реальною заробітною платою, проведення нормативної грошової оцінки землі з належною періодичністю та погашення заборгованості з заробітної плати підприємствами регіону.