Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За І квартал 2021 року податкова служба Одещини надала понад 55,3 тис адміністративних послуг

, опубліковано 26 квітня 2021 о 09:38

«Протягом І кварталу 2021 року фахівцями Головного управління ДПС в Одеській області надано понад 55,3 тис адміністративних послуг платникам податків», - повідомив заступник начальника Головного управління ДПС в Одеській області Анатолій Бондаренко.

Найбільш запитуваними серед адміністративних послуг, які надає податкова служба регіону, стали, зокрема, видача картки платника податків, внесення до паспорта громадянина України (у формі книжечки) даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків. За І квартал 2021 року було надано понад 17,8 тис таких послуг.

Понад 14,5 тис платників отримали відомості з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків.

Як зазначив Анатолій Бондаренко, отримання довідки про відсутність заборгованості з платежів, що контролюються податковими органами, також актуально для платників податків. Так, з початку року було надано майже 3 тис таких довідок, з них 2,2 тис або 76 відсотків - в електронному вигляді.

Крім того, протягом січня - березня 2021 року було зареєстровано  майже 5 тис платників єдиного податку та надано понад 6 тис витягів з реєстру платників єдиного податку.

Також запитуваною з боку суб’єктів господарювання є послуга з реєстрації книг обліку розрахункових операцій. За відповідний період поточного року надано 4,4 тис таких послуг.

Нагадуємо, що з переліком адміністративних послуг, які надаються Головним управлінням ДПС в Одеській області, а також із зразками відповідних документів можна ознайомитися на субсайті Територіальних органів ДПС в Одеській області в розділі Адміністративні послуги за посиланням: https://od.tax.gov.ua/diialnist/mistsya-nadannya-administrativnih-poslu/.

Звертаємо увагу платників податків та відвідувачів Центрів обслуговування платників, інших місць надання адміністративних послуг податкової служби області, що з метою виконання норм Постанови Кабінету Міністрів України  від 09 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19 спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 та етапів послаблення протиепідеміологічних заходів»  у всіх Центрах обслуговування платників запроваджено попередній запис на прийом з метою зменшення скупчення відвідувачів. Більш детально з номерами телефонами для попереднього запису на прийом відвідувачів для отримання адміністративних та інших послуг за посиланням https://od.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/458886.html.

Головне управління ДПС в Одеській області закликає платників для уникнення черг та скупчень людей скористатися безкоштовним он-лайн сервісом  Електронний кабінет, який дозволяє в режимі реального часу подавати звітність, отримувати  послуги в електронній формі,  актуальні відомості з реєстрів і інших корисних ресурсів.

З повним переліком електронних сервісів ДПС можна ознайомитись на вебпорталі ДПС за посиланням https://tax.gov.ua/diyalnist-/elektronnyi-servisi/.