Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Одещина: за І квартал 2021 року сплачено 1,4 млрд грн ПДВ

, опубліковано 21 квітня 2021 о 08:26

«З початку 2021 року понад 17,7 тис суб’єктами господарювання, з яких, 16,5 тис юридичних та понад 1,2 тис фізичних осіб – підприємців до Державного бюджету сплачено 1,4  млрд грн ПДВ. Порівняно з відповідним періодом минулого року в бюджет додатково сплачено 182,1 млн гривень», - повідомила начальник Головного управління ДПС в Одеській області Юлія Шадевська.

Лише у березні поточного року одеські компанії і підприємці сплатили в бюджет 430,4 млн грн, що на 89,9 млн грн або на 26,4 відсотки більше, ніж за березень торік.

За словами очільниці податкової служби області, завдяки збільшенню нарахувань із одночасним збільшенням обсягів оподатковуваних операцій було забезпечено досягнення Головним управлінням ДПС в Одеській області адекватного декларування ПДВ у звітному місяці.

Як зазначила Юлія Шадевська, позитивна динаміка сплати ПДВ  відбувається завдяки підвищенню ефективності роботи податківців з протидії ризикам, покращенню адміністрування та руйнуванню схем з ухилення від оподаткування. Адже застосовуючи сучасні технологічні рішення в процесі податкового супроводу, наприклад Систему моніторингу оцінки ризиків, ми прагнемо створити більш сприятливі конкурентні умови для сумлінного бізнесу.