Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

COVID-19: спілкуйтесь з податковою за допомогою електронних сервісів

, опубліковано 16 квітня 2021 о 09:00

Головне управління ДПС в Одеській області повідомляє, що актуальною формою взаємодії у період карантинних обмежень з податковими органами Одещини є використання електронних сервісів, запроваджених ДПС, які набувають все більшої популярності серед платників.

Користування сервісом Електронний кабінет надає можливість працювати платникам податків з органами податкової служби дистанційно, а саме:

- підготувати, заповнити та надіслати податкову звітність в електронному вигляді;

- переглядати дані картки особового рахунку про стан розрахунків з бюджетом (нараховано, сплачено, переплата, податковий борг, штрафні (фінансові) санкції, пеня);

- формувати та заповнювати платіжні документи щодо сплати податків, зборів та інших платежів до бюджету;

- здійснювати сплату податків, зборів та інших платежів до бюджету за допомогою банківських систем типу Інтернет-банкінг;

- здійснювати офіційне листування з органами ДПС України з питань оподаткування, отримувати консультаційні послуги (у режимі реального часу або за попередньо надісланими питаннями);

- замовляти та отримувати адміністративні послуги;

- оперативно переглядати актуальні, а також архівні відомості, які надано платником податків або сформовано на підставі наданих ним до ДПС документів.

Податкова служби Одещини наполегливо рекомендує платникам і надалі утримуватися від відвідування Центрів обслуговування платників без нагальної потреби. Особливо, якщо проблему можливо вирішити дистанційно (онлайн або поштою). Крім того, багато адмінпослуг можна отримати за допомогою електронних сервісів ДПС, в т.ч. Електронного кабінету (http://cabinet.tax.gov.ua), який працює в режимі 24/7.

Більше інформації на ресурсах Головного управління ДПС в Одеській області:

- субсайт територіальних органів ДПС в Одеській області

https://od.tax.gov.ua

- Faceboook Головного управління ДПС в Одеській області

https://www.facebook.com/tax.odesa/

Крім того, нагадуємо корисні посилання на офіційні сторінки Державної податкової служби України:

Telegram - t.me/tax_gov_ua, Facebook - fb.com/TaxUkraine, YouTube -youtube.com/TaxUkraine.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно і безпечно за допомогою сервісу «InfoTAX» t.me/infoTAXbot та підписуйтесь на офіційні канали податкової служби.