Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Юлія Шадевська: громадянами подано майже 1550 декларацій на отримання податкової знижки

, опубліковано 14 квітня 2021 о 08:32

Протягом січня-березня поточного року 1547 громадян задекларували право на податкову знижку за 2020 рік. Про це повідомила начальник Головного управління ДПС в Одеській області Юлія Шадевська.

Сума податку на доходи фізичних осіб,  визначена платниками податків до повернення складає 5,6 млн гривень.

Нагадуємо, що платник податку має право на податкову знижку за наслідками звітного податкового року.

Податкова знижка для фізичних осіб, які не є суб'єктами господарювання, - це документально підтверджена сума (вартість) витрат платника податку - резидента у зв'язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів - фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати, у випадках, визначених Податковим кодексом України (далі - ПКУ).

Перелік витрат, за якими фізична особа має право на отримання податкової знижки за 2020 рік визначено статтею 166 ПКУ.

До податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і особу, яка звертається за податковою знижкою (їх покупця (отримувача), а також копіями договорів за їх наявності в яких обов'язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк оплати за такі товари (роботи, послуги).

 «Скористатись податковою знижкою можна лише до кінця року – на наступні роки таке право не переноситься. Останній день подання декларації для отримання податкової знижки за 2020 рік – 31 грудня 2021 року включно», - проінформувала Юлія Шадевська.