Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Юлія Шадевська: громадянами подано 6433 декларації про майновий стан і доходи

, опубліковано 13 квітня 2021 о 08:40

«Станом на 01 квітня 2021 року громадянами регіону задекларовано доходів на загальну суму 1,1 млрд гривень», -  повідомила начальник Головного управління ДПС в Одеській області Юлія Шадевська.

Самостійно визначені платниками до сплати в бюджет суми податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб складають 38,2 млн грн, а сума військового збору, визначена до сплати в бюджет, становить 6,2 млн гривень.

«Дохід понад 1 млн грн задекларували 99 громадян. «Мільйонерами» задекларовано 533,5 млн грн доходів з яких до бюджету буде сплачено 19,5 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 2,4 млн грн військового збору», – зазначила  Юлія Шадевська.

Нагадуємо, що граничний термін подання декларації за 2020 рік для фізичних осіб – 30 квітня 2021 року. За вибором платника податків декларація подається за місцем своєї податкової адреси особисто або уповноваженою на це особою; поштою або засобами електронного зв’язку.

Звертаємо увагу, що у зв’язку з карантинними обмеженнями, прийом платників в Центрах обслуговування Головного управління ДПС в Одеській області здійснюється за попереднім записом на конкретну годину прийому (з номерами телефонів для попереднього запису на прийом відвідувачів для отримання адміністративних та інших послуг можна ознайомитися за посиланням https://od.tax.gov.ua/anonsi-ark/25554.html).

Для зручності платників та спрощення процедури декларування доходів громадянами, на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті (https://cabinet.tax.gov.ua) у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи».

За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді.

Переглянути тематичний відеоурок про те, як правильно заповнити і подати декларацію через Електронний кабінет, можна за посиланням https://tax.gov.ua/media-tsentr/videogalereya/videouroki/5977.html.