Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Одеській ОДА обговорили питання погашення заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах регіону

, опубліковано 05 квітня 2021 о 16:29

Чергове засідання комісії з питань дотримання законодавства про працю проведено під керівництвом заступників голови Одеської обласної державної адміністрації Костянтина Гоя та Олега Муратова.

Від податкової служби регіону у заході взяли участь начальник управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС в Одеській області Нінель Скобленко та начальник Одеського відділу по роботі з податковим боргом управління по роботі з податковим боргом Головного управління ДПС в Одеській області Алла Дерев’янко.

На засідання були запрошені представники окремих підприємств, які доповіли про причини виникнення заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах.

За результатами роботи засідання членам робочої групи надано відповідні доручення та напрацьовано першочергові кроки з погашення заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах Одеської області.

Дотримання роботодавцями законодавства при виплаті заробітної плати залишається одним із пріоритетних напрямів роботи Головного управління ДПС в Одеській області у 2021 році, адже офіційне оформлення працівників на роботу, недопущення виплати заробітної плати в «конвертах», заборгованості із виплати заробітної плати є запорукою додаткових надходжень, зокрема, податку на доходи фізичних осіб до місцевих бюджетів та своєчасного фінансування програм соціально-економічного розвитку територіальних громад.