Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платникам податків регіону з початку 2021 року відшкодовано понад 385 млн грн ПДВ

, опубліковано 23 березня 2021 о 10:43

«За січень – лютий 2021 року платникам податків – юридичним особам, які перебувають на  обліку в податковій регіону,  відшкодовано 385,7 млн грн податку на додану вартість. Цю суму  отримали платники податків  регіону, що складає 1,5% від загального обсягу відшкодування ПДВ по Україні  виключно в терміни визначені Податковим кодексом України, тобто в межах 60-ти днів», - повідомила начальник Головного управління ДПС в Одеській області Юлія Шадевська.

Серед платників Одещини основні суми відшкодування ПДВ отримали підприємства експортери - 290,8 млн грн та підприємства галузі придбання/будівництва основних фондів - 84,2 млн гривень.

Як зазначила Юлія Шадевська, середньомісячна сума повернення податку у січні – лютому 2021 року складає 192,8 млн гривень.

За результатами камеральних та документальних перевірок за два місяці поточного року складено 14 актів перевірок, згідно з якими зменшено безпідставно заявлене бюджетне відшкодування ПДВ на суму 45,9 млн гривень. 

Залишок невідшкодованих сум ПДВ станом на 01.03.2021 року складає 499,8 млн грн, у тому числі активний до відшкодування – 449,9 млн гривень. 

«За умов правильного ведення податкової звітності, а також без здійснення ризикових операцій, що мінімізують податкові платежі, суб’єкт господарювання може отримати бюджетне відшкодування у строки, визначені нормативно-правовими актами та Податковим кодексом України», - нагадала керівник податкової служби області.