Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Одеські податківці викрили схему ухилення від сплати ПДВ при придбанні паливно-мастильних матеріалів та запчастин для автомобілів

, опубліковано 16 березня 2021 о 16:53

Податківцями управління боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом Головного управління ДПС в Одеській області спільно із слідчим управлінням Головного управління ДФС в Одеській області викрито схему можливого ухилення від сплати податкових зобов’язань з ПДВ шляхом внесення недостовірних даних до декларацій по формуванню податкового кредиту за рахунок придбання паливно-мастильних матеріалів та запчастин для автомобілів та не декларування подальшої їх реалізації.

Встановлено, що впродовж 2017-2020 років Одеська компанія ймовірно ухилялася від сплати податкових зобов’язань з ПДВ шляхом формування податкового кредиту за рахунок придбання паливно-мастильних матеріалів та автомобільних запчастин у підприємств реального сектору економіки. При цьому реалізація таких товарно-матеріальних цінностей не декларувалась, залишки згідно фінансової звітності підприємства відсутні.

Сума можливого ухилення від сплати податкових зобов’язань з ПДВ становить понад 12 млн гривень.

Дані матеріали передані до слідчого управління Головного управління  ДФС в Одеській області для проведення слідчих заходів в рамках кримінального провадження.