Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про кампанію декларування 2021 року на ринках Одещини

, опубліковано 01 березня 2021 о 18:30

Головне управління ДПС в Одеській області нагадує, що триває компанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2020 році. Працівниками відомства постійно проводиться роз’яснювальна робота стосовно дотримання платниками податків вимог Податкового кодексу України. Адже сплачені податки з отриманих доходів - це можливість своєчасного фінансування програм соціального спрямування, шлях до підвищення добробуту, стабільності та фінансової безпеки держави.

 Так, фахівцями Одеського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб на ринку «Південний» було проінформовано громадян стосовно основних вимог, згідно з якими окремі категорії громадян зобов’язані подати річну податкову декларацію про майновий стан та доходи.

Обов’язок щодо подання податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – декларація) у платників податків виникає у таких випадках:

- при отриманні доходів від фізичних осіб, які не зареєстровані як самозайняті особи, фізичні особи – підприємці або не провадять незалежну професійну діяльність;

- при отриманні від податкових агентів доходів, які не підлягали оподаткуванню при виплаті, але які не звільнені від оподаткування;

- при отриманні іноземних доходів;

- в інших випадках, передбачених законодавством.

Таким платникам необхідно подати декларацію про майновий стан та доходи не пізніше 30 квітня 2021 року до податкової інспекції за місцем реєстрації.

Також громадяни, які мають право на отримання податкової знижки, реалізувати це право можуть до 31.12.2021 року включно. При цьому, якщо платник податку до кінця податкового року, наступного за звітним, не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні податкові роки не переноситься.

Податківці поінформували платників, що декларацію можна подати в електронній формі скориставшись приватною частиною Електронного кабінету (далі - ЕК).

У режимі «ЕК для громадян» електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи» дозволяє сформувати декларацію з частковим заповненням та подати її до контролюючого органу з  копіями первинних документів, у т.ч. для використання права на податкову знижку.

Використання цього електронного сервісу:

скорочує час і витрати при поданні податкової декларації;

мінімізує помилки при заповненні декларації;

надає можливість подання копій первинних документів як додаток до податкової декларації в онлайн режимі.

Представники податкового відомства ознайомили громадян з вимогами законодавства та роздали інформаційні листівки щодо декларування минулорічних доходів.

З актуальною інформацією щодо декларування доходів громадян можна ознайомитися на субсайті Територіальних органів ДПС в Одеській області вебпорталу ДПС в банері «Деклараційна кампанія 2021» за посиланням https://od.tax.gov.ua/deklaratsiyna-kampaniya-2021/.