Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Одещини інформують платників щодо особливостей застосування РРО та ПРРО

, опубліковано 02 березня 2021 о 09:30

Податківцями Головного управління ДПС в Одеській області з початку 2021 року проводиться роз’яснювальна робота серед представників малого та середнього бізнесу щодо новацій у сфері застосування реєстраторів розрахункових операцій.

Презентуючи «новації» в  торговому центрі «Сади Перемоги», фахівець відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС в Одеській області Ірина Васильченко приділила  увагу вимогам про застосування РРО та/або програмні РРО платниками на спрощеній системі оподаткування щодо дій нових законів, які не поширюються на мікробізнес (спрощенців І групи (річний дохід до 167 МЗП); фізосіб, які продають на ринку текстиль, вживані речі, продукти власного підсобного господарства).

Так, цього року обов’язково мають застосовувати РРО або програмні РРО підприємці - єдинники другої - четвертої груп, дохід яких перевищує 1 мільйон 320 тисяч гривень, або які надають платні послуги у сфері охорони здоров'я, здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, продають лікарські засоби, вироби медичного призначення, ювелірні та побутові вироби з дорогоцінних металів і каміння.

За її словами, для фізичних осіб-підприємців платників податків на спрощеній системі оподаткування другої-четвертої груп термін обов'язкової роботи з РРО перенесено на 1 січня 2022 року.

Загалом, учасники заходу отримали відповіді на свої питання та акцентували увагу на важливості роз'яснювальної роботи. Такий формат спілкування підтверджує необхідність інформування платників, адже доведення норм податкового та іншого законодавства, контроль за яким здійснює податкова служба до кожного громадянина – це результат сумлінної і своєчасної сплати податків без порушень.

По завершенню зустрічі її учасники висловили подяку організаторам.

Також, платникам податків податківцями було роздано тематичні листівки про застосування РРО/ПРРО  та проінформовано учасників зустрічі, що з більш детальною інформацією можно ознайомитись в банері «Програмні РРО» за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.

Нагадуємо, щоп’ятниці з 11.00 до 12.00, фахівці Головного управління ДПС в Одеській області проводять сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Правила роботи платників єдиного податку в частині застосування РРО з 01.01.2021 року» (телефон 048 705 99 50).