Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про особливості застосування РРО та ПРРО йшлося на виїзному семінарі в торговому центрі «Новий Привоз»

, опубліковано 26 лютого 2021 о 09:00

У Головному управлінні ДПС в Одеській області з початку 2021 року активно проводять роз’яснювальну роботу щодо змін у законодавстві стосовно застосування реєстраторів розрахункових операцій (далі - РРО) та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі - ПРРО) фізичними особами - підприємцями платниками єдиного податку.

На зустрічі в ТЦ «Новий Привоз» фахівець відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС в Одеській області Ірина Васильченко зупинилась на основних змінах, внесених Законом України від 01 грудня 2020 року № 1017-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо лібералізації застосування реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку та скасування механізму компенсації покупцям (споживачам) за скаргами щодо порушення встановленого порядку проведення розрахункових операцій частини суми застосованих штрафних санкцій», яким були внесені зміни до Податкового кодексу України та Закону України від 06 липня 1995 року  № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями.

Основні питання, які розглядались під час виїзного семінару, зокрема, щодо категорій платників, які мають обов’язково використовувати РРО та/або ПРРО, хто має право не застосовувати РРО та/або ПРРО, ліміти обсягу доходів платників єдиного податку, лібералізація штрафних санкцій, скасування механізму компенсації – «кешбек», необхідних первинних документів при використанні РРО/ПРРО, кодів УКТ ЗЕД, тощо.

Представники бізнесу активно обговорювали та отримали роз’яснювальну допомогу з питань, які у них виникають під час здійснення підприємницької діяльності. Такий формат зустрічі дає вирішити проблемні питання, які виникають у суб’єктів господарювання у зв’язку із запровадженням РРО/ПРРО та простоти використання.

Ірина Васильченко акцентувала увагу учасників заходу на обов’язковості дотримання законодавчих вимог при проведені розрахункових операцій. Представники бізнесу подякували фахівцям податкової за допомогу та виявили сподівання на продовження такого формату зустрічей.

Головне управління ДПС в Одеській області нагадує, що з інформацією стосовно новацій застосування РРО та ПРРО можна ознайомитися в банері «Програмні РРО» за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.

Також, щоп’ятниці з 11.00 до 12.00, фахівці Головного управління ДПС в Одеській області проводять сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Правила роботи платників єдиного податку в частині застосування РРО та програмних РРО з 01.01.2021 року» (телефон 048 705 99 50).