Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Одещина: відбулася колегія обласної державної адміністрації

, опубліковано 23 лютого 2021 о 19:54

23 лютого 2021 року, під головуванням голови Одеської обласної державної адміністрації Сергія Гриневецького, проведено засідання колегії обласної державної адміністрації.

 Від податкової служби регіону у засіданні колегії взяла участь начальник Головного управління ДПС в Одеській області Юлія Шадевська.

Під час засідання розглянуто питання організації та діяльності органів місцевого самоврядування на новій територіальній основі в умовах адміністративно-територіальної реформи в Україні.

В 2021 році Головним управлінням ДПС в Одеській області активізовано роботу з створеними територіальними громадами Одеського регіону в напрямі налагодження взаємодії в питаннях наповнення бюджетів та проведення роз’яснювальної роботи з бізнесом щодо новацій податкового законодавства.

Так, протягом лютого поточного року, керівництвом Головного управління ДПС в Одеській  області проведені зустрічі з головами територіальних громад Березівського, Білгород-Дністровського, Болградського, Ізмаїльського, Одеського та Подільського районів.

Під час зустрічей учасниками детально обговорено питання щодо збільшення бази оподаткування місцевих податків і зборів, резервів сплати до місцевих бюджетів плати за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, виведення заробітних плат з «тіні» та забезпечення додаткових надходжень податку на доходи фізичних осіб, сплати акцизного податку (у тому числі при реалізації пального автозаправними станціями), обміну інформацією між Головним управлінням ДПС в Одеській області та територіальними громадами.

Також, голів територіальних громад проінформовано про новації в сфері застосування РРО та програмних РРО, проведення кампанії декларування доходів громадянами та самозайнятими особами отриманими у 2020 році (у тому числі залучення до оподаткування громадян, які самостійно обробляють земельні ділянки (паї), отримують дохід від реалізації сільськогосподарської продукції), процедур, передбачених при списанні сум недоїмки з єдиного внеску, а також штрафів та пені.

В Головному управлінні ДПС в Одеській області зазначають, що співпраця з Одеською обласною державною адміністрацією, органами місцевого самоврядування та територіальними громадами регіону триватиме й надалі.