Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Актуально про РРО: податківці Одещини роз’яснюють новації податкового законодавства в торгівельно-розважальному центрі "FONTAN SKY center"

, опубліковано 15 лютого 2021 о 17:50

Головне управління ДПС в Одеській області приділяє велику увагу роз’ясненню суб’єктам господарювання порядку застосування РРО та програмних РРО.

Тож працівниками відомства проводиться інформаційна робота, яка направлена на оперативне інформування платників (фізичних осіб-підприємців) з новаціями, які діють з 01 січня 2021 року.

Так, фахівцем відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС в Одеській області Іриною Васильченко проведено зустріч з суб'єктами господарювання, які здійснюють діяльність в торгівельно-розважальному центрі "FONTAN SKY center".

Платники податків отримали вичерпні відповіді на питання, зокрема хто повинен використовувати РРО або програмні РРО з 01 січня поточного року, а хто має право взагалі не використовувати такі облікові пристрої.

Ірина Васильченко наголосила, що до 01 січня 2022 року відтерміновано обов'язкове застосування РРО (програмних РРО) для фізичних осіб – підприємців, які є платниками єдиного податку першої – четвертої груп та обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує граничного обсягу доходу, встановленого для платників єдиного податку у розмірі, що не перевищує 220 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) року (у 2021 році ця сума складає 1 320 000 гривень), крім тих, які провадять діяльність у сферах з істотними ризиками ухилення від оподаткування.

Головним управлінням ДПС в Одеській області й надалі проводитимуться заходи роз’яснювального характеру, направлені на обізнаність підприємців в питаннях застосування РРО та переваг використання в роботі програмних РРО адже новації у сфері застосування РРО спрямовані, перш за все, на захист легального бізнесу та виведення з тіньового обігу частки готівкових розрахунків та безконтрольного обігу товарів.

Нагадуємо, що фахівцями Головного управлінням ДПС в Одеській області  проводяться сеанси телефонного зв’язку «гаряча лінія»:

з питань новацій застосування РРО щоп’ятниці (з 11.00 до 12.00) за номером телефону (048) 705 – 99 - 50.

з питань впровадження програмних РРО щоденно (з 14.00 до 15.00) за номером телефону (0482) 300-286.

З інформацією стосовно новацій застосування РРО та програмних РРО можна ознайомитися в банері «Програмні РРО» за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.