Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Білгород-Дністровському податківці, голови територіальних громад та платники податків обговорили напрями ефективної співпраці

, опубліковано 12 лютого 2021 о 14:30

Зустріч відбулася за участі заступника начальника Головного управління ДПС в Одеській області Анатолія Бондаренка, керівників Білгород – Дністровської міської та районної рада, районної державної адміністрації, голів територіальних громад та платників податків на території Білгород-Дністровського району Одеської області.

На початку зустрічі Анатолій Бондаренко зазначив, що соціально-економічний розвиток новостворених територіальних громад та рівень життя їх мешканців напряму залежить від стану наповнення місцевих бюджетів та залучення додаткових резервів.   

Зі свого боку, Головне управління ДПС в Одеській області готове і відкрите до взаємодії та співпраці в питаннях мобілізації додаткових  джерел надходжень податку на доходи фізичних осіб, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, плати за землю, акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизної продукції, збору за місця для паркування транспортних засобів.

В ході зустрічі учасники обговорили проблемні питання, які потребують першочергового врегулювання для збільшення дохідної частини бюджетів та напрацювали дорожню карту з їх вирішення.

Так, зокрема, робота в напрямі легалізації зайнятості населення, проведення роз’яснювальних заходів з роботодавцями та найманими працівниками щодо недопущення виплати заробітної плати в «конвертах» забезпечить додаткові надходження податку на доходи фізичних осіб, більша частина якого залишається в розпорядженні територіальних громад та використовується для фінансування  їх потреб.

Податківці також нагадали, що триває кампанія декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2020 року.

Декларування доходів – це конституційний обов’язок кожного громадянина. Подавши декларацію про майновий стан і доходи та сплативши податки до бюджету (у тому числі податок на доходи фізичних осіб) кожен з нас робить свій внесок в розвиток не тільки територіальних громад, а й Одеського регіону та країни в цілому.

Граничний термін подання декларації за звітний (податковий) 2020 рік для громадян, які відповідно до норм Податкового кодексу України зобов’язані подавати декларацію, та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність спливає 30 квітня 2021 року.

Поза увагою не залишись і такі важливі питання, як запровадження реєстраторів розрахункових операцій для суб’єктів господарювання спрощеної системи оподаткування. Враховуючи, що значна частина суб’єктів господарювання – платників податків Білгород-Дністровський району здійснюють свою діяльність на об’єктах курортної інфраструктури, питання щодо новацій застосування з 01 січня 2021 року реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій є актуальними.

Податківці зауважили, що вимоги про застосування реєстраторів розрахункових операцій не змінюють базових критеріїв застосування спрощеної системи оподаткування. Фахівці проінформували, що більш детальніше щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій можна ознайомитися в банері «Програмні РРО» за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/, або ж під час щотижневих сеансів телефонного зв’язку «гаряча лінія», які проводяться щоп’ятниці з 11.00 до 12.00 за телефоном (048) 705-99-50.

В ході зустрічі податківці надали вичерпні відповіді з питань списання сум податкового боргу який існував станом на 01.11.2020 року (загальна сума якого не перевищує 3060 грн), а також процедур списання сум недоїмки з єдиного внеску фізичним  особам  – підприємцям, крім фізичних осіб – підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування, та  особам,  які  провадять  незалежну  професійну  діяльність в термін до 01 березня 2021  року.

На завершення, представники органів влади та бізнесу подякували представникам податкової служби в Одеській області за конструктивний  діалог та інформаційну підтримку в питаннях сплати податків та зборів.